Deus Domina Meii
Publicēts 6. jūnijā, 2008.
Ko darīt mūsdienu cilvēkam, kad uz baznīcu iet nav stilīgi, a Dievu ta gribās?

Cik gan bieži no jaunu meiteņu mutēm nav dzirdēts: "blā, blā blā... (kaut kāds skaidrojums), a seksu ta gribās." Parasti to saka gadījumos, kad garīgās iespējas neatbilst ķermeniskajām vajadzībām. Līdzīgi tagad mums ir ar reliģijām. Cilvēki grib dievu, viņi ir izslāpuši pēc garīguma, svētīgās mīlestības, vienotības un citām Dieva mantām, bet kā gan lai īsteno šo slēpjamo vēlmi? Kā lai tic pāvestam, kurš 21. gs. uzlabo grēku sarkstus, pievienojot tiem mūsdienu ligu nosodījumu definīcijas? Kā lai tic kardinālam, kurš atbalsta fekāliju sviedējus? Es šeit, protams, nerunāju par tiem plānprātiņiem, kuri vēl aizsēdējušies baznīcas solā, bet gan par normāliem, patstāvīgi domājošiem cilvēkiem, jo Dievu ta gribas... Tas nekas, ka pats cilvēks ir mirstīgs Dievs un visas citas muļķības, jo galu galā kā tad savādāk nomirs un atpūtīsies? Tātad kā rīkoties? Šaubos vai mana metode derēs visiem, jo neticu, ka metodes ir universālas, taču ceru, ka daži šādā veidā nonāks nedaudz tuvāk ēdenes darziem. Jādara nav nekas daudz, vienkārši jānonāk vai jāizveido tādi apstākļi, kuros Dieva vārds tiek skandināts daudz ,bieži un visdažādākajās variācijās, 2) Dieva cildināšanai jānotiek paceltos balss tembros un toņos. Runājošajām/ diedājošajām/ murminošajām/ kliedzošajām balsīm jāatskaņo visas iespējamās notis no visaugstākās līdz viszemākajai (kā velkot ar pirkstu pa klvieru tuastiņiem). To var panākt vai nu klausoties vai arī skatoties (retāk ierodoties klātienē) ticīgo pārraides. To darot ir ieteicams nedaudz iejusties gaisotnē, varbūt atcerēties kādu frāzi, varbūt jūsmīgi iesaukties līdzi, var arī labākos gabalus ierkastīt diktofonā, taču jāatceras (kas gandrīz vienmēr notiek automātiski un bez speciālas piepūles), ka normālos apstākļos ieteicams smelties garīgo spēku tikai un vienīgi no uztvertā procesa formas. Protams, nav aizliegts arī iedziļināties tajā, kas tiek teikts, taču "izslāpušie" (šeit piedāvātās prakses lietpratēji un izkopēji), parasti ar tādām muļķībām nenodarbojas, a priori pieņemot, ka paši kaut kur, kaut kā un kaut kad visu uzzinās.


Komentāri (6)
mats: Mani nepamet sajuuta, ka fekaalijas sviest ir suudiigi jebkuraa gadiijumaa, taadeelj es nevareetu ticeet shaada dieva izpausmeem, taa teikt iemesls neticeet dievam:) Bet tur jau tas prikols, ka nav jaatic cilveekiem - vinji ir tikai dieva izpausmju interpreteetaaji, jaatic ir dievam vai dajebkam, kam sajuuta liek ticeet.

Bet pilniigi piekriitu balss tembra mainjai - tas trenne balss saites - un ja kaads tevi vell klausaas -afigetj krutu sajuutu vareetu noraut.:))
06/06/2008 12:42
Bonkajs: 2. BAUSLIS: Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, Vārdu nepareizi lietot, jo Tas Kungs neatstās nesodītu, kas Viņa vārdu nepareizi lieto.

Tavā rakstā Dievs ir pieminēts 8 reizes - vienreiz latīniski un 7 reizes latviski, no kurām vierā reizē ar mazo burtu!
06/06/2008 13:19
Alberts: Ticiibai nevajag pieraadiijumus, vajag vienkaarshi ticeet. Savukaart, ja veelies atrast iemeslus neticeet, tad gan vari mekleet pieraadiijumus, skaidrojumus, slaveniibu citaatus atliku likaam.
06/06/2008 13:23
AutoFill: Tev te Visur PUPI! Atveru rakstu - blj& - te par dziedashanu Dievam pie TV
06/06/2008 13:53
trakulis: Bonkaj, man pie pakaļas, ka esi ieņēmis galvā, ka vieniigaios tagad zināsi, kā nu ar tā kunga vārdu apieties. Pfuu, pabira... :DDD
06/06/2008 16:09
mužiks: man pupi ļoti patīk. mana babuļa - 1. vietā!! tai tai tai... nu kas bija sākumā staigule un tad kļuva par stāvuli blakus nu nu nu... viņam. vobšim viņas pupsi 2. vietā. 3. vietā pārējie. vispār man tā viena ēka nepatīk (arī viņas simboooliskums, nepatīk, jo pārāk kā sak' uzbāzīgs)... - no rīta pamostos un pret manu māju slejas div' torņi ar krusteniski sasistiem dzelžiem... nu nepatīk kā tie met ēnu uz maniem uz palodzes saliktajiem kaktusiem. Rieb, bļin! un vēl nepatīk kā tai ēkā smaržo un ka tur ir kluss kā kapā. zin es zinu labu klusumu...toreiz, nu nu nu... kad komā gulēju! nu bļin tik kluss!! un tik forši. un es domāju par pupsiem savā prātā un domāju par sav' babuli, kā viņai iet... es arī to saucu par klusu, kā sak' bļin, lūgšanu... bet nē a tiem šķērsām saliktiem mietiem tam nebija nekāda sakara... ne kāda...
06/06/2008 17:02
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: