Kātrā no mums ir mazs homiits
Publicēts 1. oktobrī, 2008.
Ir pienācis kārtējais pavasaris un ik pa laikam masu medijos uzpeld pa kādai asai diskusijai praida sakarā. Godīgi sakot, tagad sēžot savā dzīvoklī un rakstot šo blogu es īsti nezinu vai praids ir bijis vai tikai būs, jo manā uztverē kalendārajam laikam nav īpašas vērtības. Es drīzāk dodu priekšroku uz jautājumu skatīties problemātikas griezumā, proti, es sev mēdzu jautāt: vai katraa no mums nav pa homiitim? Kaut arī jāutājums skan retoriski, uz to atbildēt ir visai viegli.

Atzīsim, ka arī mums (heteroseksuāliem jeb kā saka mans labs draugs - heterīšiem), kuriem it kā nav īstas ieinteresētības šajā jautājumā, jo pašiem viss ir OK, tomēr nedaudz uztrauc tas, ka mūsu sabiedrībā pastāv cilvēki, kuri gatavi cītādo iznīcināt. Kāpēc mūs tas satrauc? Tāpēc, ka mēs paši labi apzināmies un zinām, ka arī kaut kāda daļa no mums pašiem neatbilst normai. Tikai šī daļa ir niecīga, kontrolējama un mums tiešām ir paveicies, ka dēļ tās mums dzīvē nav nācies saskarties ar ļoti nopietnām problēmām. Šo cilvēku grupu veido lielākā sabiedrības daļa, inteliģence, vidusslānis un tamlīdzīgi. Īsāk sakot mēs esam nospiedošā vairākumā un tieši tāpēc arī mums ir visslielākās iespējas šo problēmu iespaidot un atrisināt. Pārfrāzējot pat var teikt, ka šī problēma nemaz tik ļoti nav homoseksuālistu un homofobu problēma, cik mūsu pašu problēma. Kā to atrisināt? Vispirms es domāju, ka mums vajag atbrīvoties no ilūzijas, ka par visu atbildība sociālajās lietās tiek kontrolēta no ārpuses. Protams, masu mēdiju spiediens mūsdienu pasaulē ir ļoti iespaidīgs, taču tā ir un paliek tikai ilūzija. Īstenība ir tāda, ka patiesībā nav nepieciešams tērēt naudu un algot jeb deleģēt speciālus cilvēkus ministrijās, radio, tv, reklāmā un citur, lai jau pēc gada Latvija būtu tolerantākā valsts pasaulē. Pietiktu ar to, ka katrs cilvēks ne vien tikai klusībā spētu atzīt, ka arī viņā sēž mazs homīts, slepkavnieciņš, zaglītis, pedofiliņš, bet arī atklāti par to apspriesties ar saviem draugiem, tuviniekiem un vecākiem, pēc tam draudzīgi pasmieties, izdzert tēju un tad saldi aizmigt savā gultiņā.


Komentāri (5)
muziks: labais!!! starp citu es arī mīlu kropļot vārdus un nesaka heterīši, bet hetčas!!
01/10/2008 13:42
Chirix: interesanti gan... stāv nedēļām ilgi raksti, par kuriem neviens nebalso un visi sen aizmirsuši. Bet tiklīdz Trakulis atkal kautko iemurgo, tā kāds paniski sāk balsot par visiem pēc kārtas, lai tikai nobāztu viņa rakstus dziļumā...
01/10/2008 17:53
trakulis: aizdomiigi, vai ne? :)
patiesiibaa tas jau noticis diezgan bieži un nepilniibas šajā blogā uz kuraam noraadiiju vienā no saviem rakstiem nav novērstas vēl joprojām. proti pietiek ar vienu idiotu, kam nepatīk tas ko saki un raksti, lai viņš patvaļīgi pāris minūšu laikā iebāztu tavu rakstu kādā otrajā vai trešajā lappusee. sheema ir loti vienkaarsa - idiots izveido viltus profilu un balso par visiem rakstiem pec kartas kas atrodas zem taveeja raksta. nav arī noslēpums kurs no seit rakstosajiem taa riikojas. kaads grfomaanijas kalngals, kura ip silti ieteiktu paarbvaudiit sajaa sakaraa un tad ari pienjemt attieciigus meerus.
01/10/2008 21:55
Džerijs Šterns: Paldies par jaukajiem mājieniem, bet būsi vēl kādu nelabvēli atradis, kurš nespēj novērtēt tavu ārpuszemes izcelsmes talantu.
03/10/2008 11:18
trakulis: oo mans fans atkal iepsteejis kaut ko :)))
04/10/2008 13:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: