KZ sindroms
Publicēts 15. maijā, 2008.
Bieži pie atklājumiem cilvēki nonāk ļoti neparastos, pārsteidzošos un pavisam negaidītos veidos. Gan jau katrs pa reizei būs dzirdējis par to, cik brīnumainā veidā cilvēkiem atklājusies pasaules uzbūve. Slavenais stāsts par Ņūtonu, kam uz galvas uzkrīt ābols, plikais Arhimēds vannā, vai arī Marija Kirī :( ir tikai slavenākie stāsti kā cilvēki tikuši pie zināšanu zelta likumiem. Taču vai šāda laime apbalvo tikai ģēnijus, kuri nepaguruši strādā dienu no dienas? Nebūt ne. Šis stāsts būs par kādu notikumu tepat mūsu kaimiņos - Krievijā, tiesa visai attālā tās nostūrī, Vladivostokā.

Tulkošanas pakalpojumi

Tur slavena ārstu brigāde, kura gan vairāk pazīstama Ķīnas ziemeļu daļas mantīgo iedzīvotāju slānim, atklājusi jaunu 21. gadsimta slimību jeb KZ sindromu (aut. -no Fallin' Spiderman Sindrome angļu valodā). Par tā atklāšanu viņiem ir jāpasakās kādam nelaimīgam puisim, kurš nu jau diemžēl vairs nav starp mums, un viņa ģimenei. Jau ilgāku laiku Vladivastokas piepilsētā Pečorkos visiem vietējajiem viņš bija labi pazīstams un daudzi pat ar viņu ļoti lepojās. Tie, kas pārzina krievu valodu, noteikti sapratīs, kādēļ viņa otrais vārds bija Skalolaz. Tieši tā, jūs jau būsit uzminējuši, tas bija jaunieša interesantās aizraušanās dēļ. Brīvajā laikā, kad Ļoša nestrādāja benzīntankā un kad viņam bija brīvās maiņas, viņš labprāt kāpelēja pa augstāvu celtnēm. Tā kā Pečorkos augstākie nami slējās nieka deviņstāvenes augstumā, tad ar šādiem augstumiem viņam arī nācās apmierināties.

Viss mainījās pagājušā gada 17. augustā, kad puisis bija nolēmis sarīkot nelielu šovu radiniekiem un draugiem. Brīdī kad viņš jau bija uzkāpis līdz astotajam stāvam un karstgalvīgākie atbalstītāji uz jumta, pat izšāvuši šapaniešu korķus, ar viņu notika kas neparasts. Māsa aģentūrai "ZVEZDA" stāsta, ka vislabāk dzirdējusi un sapratusi, ko Ļoša viņai sacījis pirms liktenīgā atgadījuma. Cauri pūļa auriem viņa redzējusi kā brālis baiļu sviedru mākts ar milzīgām pūlēm turās lai nenokristu lejā. Viņa gan vēl līdz šim pati sev nav spējusi atbildēt kā gan cilvēks, kurš visu mūžu kāpelējis pa augstceltnēm un pabijis uz katra hruščovkas jumta pēkšņi varēja sajust tik milzīgas bailes no augstuma. Tieši tā. Jo pēdējais, ko ļoša esot izdvesis pirms ellīgā kritien bijis: "akрофобия..."

Minētā ārstu brigāde strādājusi mēnešiem ilgi un  nekādi nav varējusi noteikt kāpēc un kādas pēkšņas izmaiņas jaunā cilvēka psihē varēja iegrūst viņu tik šausmīgā nāvē -, proti, viņa paša izlolotajā sapnī kļūt par city climber. Pēc ļoti rūpīgiem un neatlaidīgiem centieniem viņu rīcībā nonāca arvien jauni pārsteidzoši fakti gan no Ķīnas, gan citām Krievijas pilsētām, bet vēlāk pakāpeniski arī no citām pasaules malām (izcelsmes dēļ parādība alternatīvā variantā tiek saukta par Krievijas-Ķīnas sindromu) - tiem visiem bija kas kopīgs: visdažādāko sociālo grupu, dzimumu un izglītības indivīdiem kādā konkrētā sindroma uzliesmojuma brīdī pazuda visas iepriekš krātās un rūpīgi trenētās spējas jomā, kuru viņi paši uzskatīja par savu dzīves aicinājumu. Biznesmeņi pēkšni zaudēja miljonus, sētnieces vienkārši izmeta no darba un salauza publiski viņu amata rīkus, bet futbolisti iedzīvojās pamatīgās traumās. Tas arī uz šo brīdi ir vienīgais, ko zinātniekiem ir izdevies noskaidrot. Ļaunākais, ka nav pat izdevies secināt vai sindroms ir lipīgs vai nav. Vienīgā puslīdz pozitīvā ziņa šajā visā ir tas, ka nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums iedzīvotāju grupā, kura dzimusi pirms 1940. gada. Taču tā kā šajā iedzīvotāju grupā reproduktīvās veselības stāvoklis ir ļoti vājš un nestabils vēljoprojām pastāv reālas briesmas, ka cilvēce tuvāko 10 gadu laikā varētu iet bojā...

Tulkošanas pakalpojumi


Komentāri (9)
Džerijs Šterns: Ņūtonam neuzkrita ābols :)
15/05/2008 16:12
trakulis: AA tu domaa to gadiijumu ka tiesi no vinjaa tagad izceelaas visiemn viiriesiem tiee aadama aaboli? nu tipa tas pats stafs kas ar aadamu? to labi zinaamo gadiijumu tu domaaji?
15/05/2008 16:30
Džerijs Šterns: http://jerry.mixx.lv/articles/pasaules-miti
15/05/2008 16:56
trakulis: pag tu nepareizo lapu iemeti, tur nekaa konkreeta nava ir tikai kaut kaads links, bail spiest virsuu mos tur veel buus kaut kaads links jaameklee un tad vel... :P nezinu varbuut tu baigo darbu iegul;diiji ejot tiem visiem linkiiem cauri varbuut tiesaam tas tev prasiijaa entaas stundas un es tagad nenoveerteeju... tiesaam nezinu... ceru ka man nav taisniiba :)
15/05/2008 17:03
Džerijs Šterns: Mārtiņ, ko īsti tu pēdējā laikā lieto? :D
15/05/2008 17:16
trakulis: heroiinu tikai un vieniigi heroiinu, atnaac ciemos uzcienaasu, dzerij
15/05/2008 17:42
trakulis: klasika protams -pirmaa deva par briivu, tev kaa comam veselas divas ;)
15/05/2008 17:43
trakulis: labaak pajautaa man par KZ sindromu, sii teema man tagad skiet daudz aktuaalaakamgan kaa globaalaa ciemata iemiitniekam, gan vienkaarsi kaa latvijas pilsonim, gribeetu arii dzirdeet tavu veerteejumu. tipa ko mees vareetu dariit lietas labaa utt?
15/05/2008 17:45
Mužiks: Vobšim, iespējams tas būs ne pa tēmu... nē, ir gan pa tēmu!!!!, Es ar savu babuli reiz izdomājām apceļot pasauli - treilerī, jobcik!! Iebraucām Krievijā mazliet tālāk par Maskavu. Tur aiz Maskavas, mums par nelaimi, ceļi sadalās žāklī. nācās apstāties un izlemt pa kuru ceļu tālāk doties. apmetāmies netālu esošajā oduvančiku pļavā. es atpogāju aliņu, mans babulis atrāva vaļā pierobežā nopirktās šprotes un... ievilkās mežā maijpuķītes lasīt. Neizlēmība. Tas, protams, ievilkās uz vairākām dienām, jo ikreiz, kad vēlējos uzlāpīties, sanāca pāršaut pār strīpu... patiesībā pie tā žākļa nosēdējām vairākus mēnešus un es aliņos notriecu faktiski visu naudu, ko mans babulis, pateicoties savas attālās radinieces nāvei, bija saņēmis mantojumā . Nu karoče, izvilkusies no meža un uzzinājusi, ka naudas vairs nav un mums ceļojums ir jāpārtrauc, babulis krita skumjās, krita histērijā, krita uz zemes, krita man virsū... nu vobšem, tā kā šis atgadījums notika Krievijā man ir jautājums - vai viņa tai mežā nav saslimusi ar to spaiderkompleks???? un ko man tagad darīt - vai, manu mīļo babuli, cieši apskaut un puņķainu degunu un pār visu seju izplūdušu acu tušu(bļin, ja jūs viņu tagad redzētu!!! babulis - moris!! riktīgi var nozviegties!) atstāt viņu pie žākļa un doties atpakaļ vienam, vai arī es varu viņu ņemt līdzi un nesamīzties, ka viņa var inficēt kaimiņus paģītī?? lai gan, man šķiet viņa jau sen atpakaļ (patiesībā jau kopš pirmās dienas, kad mēs tai ūķī ievācāmies) ir inficējusi visus paģītī dzīvojošos vīriešus, bet tas jau cits stāsts...par teritorijas iezīmēšanu, es viņu saucu... rakstiet man steidzīgi, šausmīgi vajag miizt: muziks@muziks.cz
18/05/2008 15:48
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: